Om 2016

img_2831Första januari och det är hög tid att sammanfatta 2016! Här är svaren från 2014 och här från 2015.

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut? Flera saker faktiskt. Jag har gett efter för ett par ytliga saker jag velat testa länge.  I november gjorde jag fransförlängning och fick först panik, men har varit supernöjd sedan jag vande mig. Lite mer karaktär i ansiktet utan att behöva kleta med mascara! Sen har jag för första gången satt i extensions i håret. Jag tappar väldigt mycket hår i november/december varje år (fäller som en hund) och i år ledsnade jag och slängde i lite extra hår. Det blev inte lika tjockt och fylligt som jag trodde, men absolut så att det gör att jag känner mig mer bekväm med kalufsen. På köpet blev det en decimeter längre. Jag har inte bestämt mig än om jag ska behålla längden eller klippa av lite. Sen har jag för första gången vakat en hel natt i väntan någons sista andetag, det var fint. Högt och lågt.

img_1898Genomdrev du någon stor förändring? Ja, vi gjorde om baksidan på kollo. Det räknas väl som förändring? Det blev inte riktigt klart, men nästan. Vi har byggt stora odlingslådor, lagt duk och singel i gången. Det ska antagligen på ett lager finare grus överst. Vi fortsätter runt huset och uteplatsen 2017. Uteplatsen ja, dags att börja fundera på hur den ska se ut! Sen passade vi på att lägga plattgång mellan oss och båda grannarna. Man kan säga att vi burit många kilo…

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Alldeles säkert.

Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas? Det här året har det hänt grejer både privat och i omvärlden som etsat sig fast. Först och främst. 23 april, den tidiga morgonen när älskade farmor drog sin sista suck, och 1 november när älskade kusin Alicia kom till världen. Jag är så ledsen att de inte hann träffas. Om farmor hade varit pigg hade hon blivit så otroligt glad för denna lilla flicka. I ungefär samma veva, 9 november, blev en jubelidiot vald till president i USA. Storbritannien lämnade EU, lastbilar blev ett vapen i händerna på terrorister. Bomber i Bryssel. Och såklart kriget i Syrien som fortfarande pågår. Hur Bosse och Malin hade fruktansvärd otur med sina djur. Det är vad jag kommer på spontant.

img_1393Dog någon som stod dig nära? Farmor ♥ Jag är fortfarande helt förundrad över hur fint allt blev. Sista mötet när hon gav mig den mest fantastiska kramen. Att vi hann åka till henne när hon blev så dålig att bara timmar återstod. Att jag fick sitta hos henne den sista natten, precis som jag tänkt att jag verkligen ville göra. Fantastiskt.

Vilka länder besökte du? Danmark i juli, och Gran Canaria i november. Jag vet att Gran Canaria inte är ett land, men det kändes missvisande att skriva Spanien.

Bästa köpet? Just nu har jag svårt att komma på något. Men mina senast införskaffade svarta jeans med lite högre midja ligger ganska bra till.

img_1814Gjorde någonting dig riktigt glad? Den underbara nyheten i våras om att en liten kusin låg på bakning i en mage i Stockholm. Så oväntat (för mig) och så välkommen! Och det fantastiska doppet i havet efter en vecka i ett kokhett Köpenhamn + en dag i bil i Skåne. Det var lycka! Efterföljande kväll var inte så tokig den heller. Fina vänner, en varm sommarkväll ♥

Saknar du något under år 2016 som du vill ha år 2017? Jo en del.

Vad önskar du att du gjort mer? Mer fika med vänner, mer hitta på saker med Klason. Mer gapskratt, mer utomhusträning  (även om jag snappade upp det lite från året innan), mer bad i sjöar..

Vad önskar du att du gjort mindre? Oj, jag vet inte..

Favoritprogram på TV? Det är inget program, men dokumentären om Kent (Vi är inte längre här) som gick nu sista veckan var väldigt bra. Annars tyckte jag som vanligt om Så mycket bättre, och såklart Gympaläraren. Det höll jag på att glömma. Det var min favorit i år!

Bästa boken du läste i år? Jag har läst flera bra, eller lyssnat rättare sagt. Konsten att höra hjärtslag av Jan-Philipp Sendker, Medan han lever av Elaine Eksvärd, Min mormor hälsar och säger förlåt av Fredrik Backman och Astrid Lindgrens krigsdagböcker.

img_2561Största musikaliska upptäckten? Har nog inte upptäckt så mycket ny musik. Årets största musikaliska grej för mig var ju såklart att Kent bestämde sig för att lägga ner, och avskedsturnén med allt vad det innebar. Jag lyckades knipa biljetter till spelningen i Gävle och det är jag så glad för! Det gnager lite att det inte blev den allra sista spelningen 17 december, men det är inget att hänga upp sig på. Det var nära att det kom några tårar för att jag blev så rörd. Ett band som jag lyssnat på så länge. Tack för allt Kent!

Vad var din största framgång på jobbet 2015? Först och främst att jag fick en tillsvidareanställning. Sedan att jag tillsammans med vår dietist blev utsedd till hälsokoordinator vilket har öppnat upp för att kunna jobba mer förebyggande med hälsa. Vi håller på att bygga upp en hälsomottagning och kollegorna verkar sugna på att jobba mer med levnadsvanor. Kul!

img_2052Största framgång på det privata planet? Det vete fasen.. Att jag vågat rida tre gånger kanske! Hela två gånger på stor häst, vilket var ett av mina mål från förra året. Det var både väldigt roligt och lite skräckblandad förtjusning.

Största misstaget? Att få inbrott på kollo. Det var i och för sig inte vårt fel och vi hade antagligen inte kunnat förhindra det (förutom att vi hade kunnat ordna så att det lyste i och utanför stugan i avskräckande syfte), men det var onödigt att det hände.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag vet inte. Men det har varit lite mer känslor generellt skulle jag nog säga.

img_2469Vad spenderade du mest pengar på?  Träning, ögonfransar, hår och stugan? Och så blev det ju faktiskt ett par utlandsresor.

Något du önskade dig och fick? Förra året önskade jag mig ett tjockt och fylligt hår. Nu blev det inte superfylligt men ändå tjockare, så kanske lite mission completed där.  En tillsvidareanställning fick jag också, och så fick jag kontakt med ryggmusklerna och en ny liten kusin.

Något du önskade dig och inte fick? Jag fick inte automatiskt bra kondition, det hade varit trevligt. Tror jag får jobba på det lite mer.

Vad gjorde du på din födelsedag 2016? Det var en tisdag. Jag jobbade, och sen åt vi middag i stugan. Räkor om jag minns rätt! Och det var fint väder tror jag.

img_1610Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Mer semester. Jag känner att det är för lite av den varan! Just nu känns det som att det är den enda fördelen med att så småningom fylla 40, att få fler semesterdagar, men det är ju ett tag kvar – haha!

Vad fick dig att må bra? Semester. Jag har varit väldigt semestertörstande. Inte för att jag vantrivs på jobbet, eller för att jag är osedvanligt trött. Det är bara så himla trevligt med semester..

Vem saknade du? Min farmor. Tack för alla varma kramar, alla kluckande skratt, alla plättar med grädde och hallonsylt, alla fina sommarlov, alla melodikryssen vi löste i köket, den ständiga doften av kanelbullar. Du fattas mig, älskade gumma.

p1100908De bästa nya människorna du träffade? Lilla kusin Alicia såklart. Jag känner henne inte så bra än, men jag är säker på att hon är en fantastisk liten tjej ♥

Mest stolt över? Att vi i större utsträckning än tidigare använt och tagit tillvara det vi odlat på kollo. Vi har ätit MASSOR av vegetarisk mat i somras, även mer än vanligt under hösten. Gott. Ser fram emot att odla ännu mer av tex grönkål nästa år. Kanske testa palsternacka, bondbönor, morötter som går att lagra.

Högsta önskan just nu? Att det ska ske ett mirakel som leder till att Donald Trump inte alls blir president i USA. Att kriget i Syrien tar slut. Och att 2017 år blir ett fint år.

img_2121Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Kopierar från förra året och jobbar vidare på att våga göra saker jag är lite rädd för. Fortsätta utmana kroppen. Sen vill jag äta mer grönsaker, mer vegetariskt överlag. Känner att jag mår bra av det. Och så funderar jag på att kanske, kanske jobba lite mindre. Jag ska ta mig en ordentlig funderare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s