Rysk hushållsroulette

Eftersom vi båda är duktiga på det här med prokrastinering, d.v.s. att skjuta upp saker, är det lätt hänt att tråkiga saker inte blir av. Typ städning. Det blir ett jätteprojekt varje gång det ska göras, vilket leder till att det gärna bortprioriteras. Dammsugningen sköter Nisse dagligen men resten..host. För några veckor sedan kläckte Klas en briljant idé, rysk hushållsroulette!

IMG_1924Vi skrev uppdrag på lappar och la i en burk. Fyra uppdrag fick lila lappar, det är sånt som SKA göras varje vecka. Dammsuga där Nisse inte kommer åt (inklusive på soffan), ytstäda köket, torka golven och städa badrummet. Resterande lappar är blå och av de uppdragen är de flesta snabba (tar några minuter) och vissa är lite jobbigare. Exempelvis torka en lampa, städa sin egen del av skrivbordet, diska rent kattlådorna, torka av en hylla, gå ut med soporna, tvätta ett fönster, rensa gammal mat ur kylen, bädda rent eller plocka i lägenheten i fem minuter. Viktigt, man får inte kritisera hur den andra genomför sitt uppdrag. Tycker jag att Klas slarvar när han städar köket får jag hålla tyst och göra på mitt sätt när jag får den lappen.

Från fredag morgon till torsdag midnatt tar man minst en lapp om dagen, men man får ta hur många man vill. Och under veckan måste man ta två lila lappar. Den som genomfört flest uppdrag när veckan är slut har vunnit. Den som förlorar gör något trevlig för den andra personen under fredag, lördag eller söndag, t.e.x. lagar en extra god middag, bjuder på frukost eller fixar en picnic. Det är frivilligt, men det ska vara något som man tror att vinnaren uppskattar. Hittills har det här funkat funkar fint för oss. Det är lätt att ta en lapp, får man ett bra uppdrag är man sugen på att ta en lapp till. Men det gäller att väga vinsten av att få många lappar mot risken att dra ett jobbigt uppdrag.. Särskilt om det är sent på kvällen eller om man har bråttom iväg. Vi har aldrig haft det så rent hemma, och dessutom minskar soffsittandet. Win win.

IMG_1922Den här veckan förlorade jag och idag ställde jag väckarklockan och smög upp för att förbereda en god frukost. Overnight oats marinerade i apelsin, vanilj, aprikos med rivet äpple, blåbär och jordgubbar, bananpannkakor med jordgubbssylt och vispad grädde, kokt ägg och smoothie på apelsin, citron och banan. Puh, vi blev ordentligt mätta. Och gott blev det, om jag får säga det själv! Bilden blev lite trist, får ta nya foton när jag gör om det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s