För att barnen är viktiga

aceh-hq06-1800-josh-estey-jpg_9eaa5f919f2ae08c-575Bild: UNICEF/Josh Estey

Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på – eller bort. Så skulle det inte behöva vara. Alla har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över.

Det går att skydda barn mot våld, övergrepp och exploatering. Det går att ge dem trygghet, utbildning och mat för dagen. Och det går att befria barn från ett liv som soldat, gatubarn eller prostituerad.

UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, finns på plats i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar och arbetar dygnet runt för att ALLA barn ska få den barndom som de har rätt till. Det handlar om så självklara saker som till exempel rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar, bra hälsovård, skola och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering.

unicefs-krav_6eb6db5f3ede1569-575Just nu är 30 miljoner barn på flykt i världen. Många flyr konflikterna i bland annat Syrien, Jemen och Afghanistan, och allt fler söker sin tillflykt till Europa. UNICEF gör stora katastrofinsatser i krigshärjade områden, i flyktinglägren och på flyktvägen. Men behoven är enorma. Vi kanske inte kan förändra världen idag, men allt stort börjar med något litet. Du kan göra större skillnad än du tror Ge en gåva till barn på flykt så är du med och räddar barns liv ♥

Jag är världsförälder och med i Unicefs nätverk bloggare för varenda unge. Text och bilder ovan är lånade från unicef.se. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s