Trädgårdsinspiration förra helgen

P1160882_2

Vilken trevlig lördag vi hade! Nordiska trädgårdar på Stockholmsmässan, och vi var där. Stort och massor av folk (lätt klaustrofobisk stämning i början av dagen) och massor av inspiration och idéer. Som det kliade i fingrarna när man fick se och klämma på alla fina växter.

P1160876_2

Vi lyssnade på frågestund med trädgårdskändisar och såg även två av deltagarna i trädgårdskampen i folkmassan. Kändisspotting, hehe. Känns lätt nördigt att känna igen trädgårdsmästare från Allt om trädgård !

P1160867

Vi shoppade loss! Köpte sticklingar av backsippa som planterades i sandblandad kompostjord i söndags. Hoppas de ska trivas i vår rabatt under äppelträdet tillsammans med kungsängsliljorna. Vi fick också med oss 60 penséer i olika lila nyanser, tio stycken för en tjuga – tror ni tanterna och jag var som galna eller? Kompletterades med 20 st vita från ett stort varuhus dagen efter. Blev så fint i rabatterna! Och i miniväxthuset hemma står nu 10 lobeliasticklingar och växer till sig. De ska få pryda trädgårdslandskanten i sommar.

IMG_6866

Vi hittade också en superfin skolplansch föreställande en vårlök. Jag blev kär och kunde inte låta bli. Den ska få bo hemma är det tänkt. Den ser lite blek ut på bilden, men färgerna är klarare i verkligheten.  Några fröer fick också följa med hem och två olika sorters sättpotatis. Redo för våren!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s