Sovrumsfix

De gråa molnen som lurade i morse lockade inte direkt till stugbesök som vi annars ägnar den mesta tiden åt under semestern. Istället tog vi en sväng till IKEA för att köpa gardiner och gardinstång, samt till Beijers för att köpa dörrar som jag redan ägnat ett inlägg. Målet för dagen: sovrumspiff. Vårt sovrum har väl inte direkt varit ombonat med sina kala vita väggar (som vi visserligen trivts bra med länge) och avsaknaden av gardiner sedan fönsterbytet i våras.

IMG_4101Sedan vi fyndade nya sänglampor på auktion den första helgen på semestern har vi haft en liten idé om hur vi skulle kunna ha det i sovrummet men vi har inte riktigt kommit till skott. Lamporna kom visserligen upp på väggen innan Gotlandsresan men det var inte tillräckligt.

IMG_4612 IMG_4614Vi köpte som sagt gardiner på IKEA, och de var väldigt långa så jag fick sy upp dem. Jag höll inte på och mätte en massa (de är ju så sneda och vinda så det är knappt lönt) utan jag nålade helt sonika för att markera hur långa de skulle bli, klippte på ett ungefär jämnt och sydde sedan. Gick fint! Sedan slängde vi upp ett armeringsnät på väggen för att möta lamporna lite i stil. Där kommer vi troligen att hänga foton. Jag slängde upp lite svartvita vykort som jag hade hemma, på prov. Vi får se vad det blir. Så här blev i alla fall resultatet av dagens pyssel:

IMG_4628Jag fotade ingenting innan vi började, men det är bara att plocka bort gardiner, kudden, blomman, armeringsnätet och lamporna så har ni vårt ”gamla” sovrum. SÅ skönt att få det fixat!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s