Äntligen helg

IMG_2902Ja vad ska jag säga? Det verkar ha blivit rutin att vakna kvart över sju på lördag morgon i den här lägenheten. Lite i tidigaste laget kan jag tycka, men det är ändå lite skönt att ha hunnit dra sig i sängen en timme, äta frukost framför nyhetsmorgon, plantera om våra små plantor och sätta nya fröer (paprika, sallad och tomater) innan klockan blivit tio. Hej pensionär!

En annan positiv sak med det tidiga uppvaknandet är att jag fått en chans att dokumentera att vi verkligen går mot ljusare tider. Jag har fotat morgonpigga och -gosiga katter i den arla timmen, och kolla vilken skillnad jämfört med i morse (bilden längst upp)!

IMG_2740För två veckor sedan

IMG_2825En vecka sedan

P1090741Vi har som sagt hunnit så en del frön idag, och Mynta har även hunnit skörda. Hon kunde inte låta bli de små och alltför gängliga machésalladsplantorna så det blev till att så nya. Kanske lika bra det, för de fick på tok för lite ljus från början. Här är hon dock i färd att smaka på Blomman för dagen, vilket inte är ett smart val då jag har för mig att de är giftiga. Nu är de dock på tryggt avstånd i sin låda som hänger i fönstret i arbetsrummet.

P1090744

IMG_2394Sen tog vi en kopp kaffe och lyssnade på/försökte lösa Melodikrysset. Det var verkligen evigheter sedan, troligtvis i stugan i somras. Han är ju för lustig den där Anders E. ”..och låten deja vu. Har jag inte sagt det redan?”

IMG_2732Idag åker hjärtat iväg på kryssning med några gamla kollegor och jag ser fram emot en helg där jag bara ska göra vad jag känner för. Jag har inga planer alls! Efter de senaste veckorna är jag ganska sliten och trött. Det har varit mycket på jobbet med en kollega på semester och en ny kollega att skola in. Dessutom har vi ju renoverat arbetsrummet så det har varit fullt ös. Dumt att dra igång renovering när man har mycket på jobbet kanske, men samtidigt är det en stress att se allt som behöver göras hemma. Det känns väldigt skönt att ha fått det gjort tycker jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s