Ännu en underbar helg i stugan, älskar´t

Helgen bjöd på två underbara, soliga höstdagar. Alldeles underbart i stugan med andra ord ♥ Nu pågår höststädningen för fullt. Jag har ägnat helgen åt att flytta växter hit och dit i trädgården. Här är min allra nyaste rabatt. Den ser kanske inte mycket ut för världen just nu, men tänk på att blommorna blivit uppgrävda, flyttade och också delade på innan de landade i sin nya boplats. Klas har beskurit träd. Svingat sig runt där bland grenarna som ett riktigt proffs. Nu väntar vi på att plocka äpplen från det sista trädet så ska det också få sig en omgång.

Jag gräver gropar som ett riktig grävmaskin. Tycker det är riktigt häftigt att jag kan gräva så här mycket nu när jag i början av sommaren, på allvar, inte orkade skyffla en full spade med jord eller knappt en halv. Inte får jag speciellt ont heller. Det här med stugan är bra på så många olika sätt. Älskar att vara där.

Trots att det är oktober kunde vi sitta ute och äta lunch. Hur härligt är inte det? Lite kallt förvisso, men det gick fint ändå. Hä ä bare å klä på sig. Ser ni rabatten framför bordet? Den ska vi ta bort. Istället ska vi ha gräsmatta ända fram till gången och göra en liten uteplats med bord och stolar. Kan vara mysigt att sitta där i morgonsolen och äta frukost. Vår uteplats är ju annars under tak, vilket är fantastiskt praktiskt, men ibland vill man ju ha sol på nosen. Skönt också att slippa hoppa över en rabatt för att komma in på gräsmattan.

Förresten. Har jag sagt att vi struntar i att bygga ut stugan nästa år som vi egentligen hade planerat? Det känns omotiverat av två anledningar. 1: vi är nästan aldrig inomhus. 2: det är svårt att få till en utbyggnad utan att riskera att förlora husets charm. Istället satsar vi på att optimera huset invändigt med smarta förvaringslösningar och allmänt piff, och så bygger vi om uteplatsen där vi faktiskt spenderar väldigt mycket tid. Den börjar bli murken och det är bäst att fixa till det innan det blir alltför illa. Och hörrni. Om två veckor är det gemensam städdag på kolonin och så stängs vattnet av. Då är det officiellt slut på säsongen. Fäller redan en liten tår och längtar till våren.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s