Gör om, gör rätt

Jag vet inte vad ni tycker, men att stryka måste väl ändå vara något av det tråkigaste man kan ägna sig åt? Speciellt om man ska stryka ett stort tyg där hela bredden inte får plats på strykbrädan och man får flytta tyget fram och tillbaka. Då blir det ju nästan mer skrynkligt än vad det var innan.

Idag syr jag en ny gardin till köket. Vi tänkte köra svart/vitt med grönt som accentfärg och jag hittade ett fint tyg på IKEA. Visserligen är det ett typiskt IKEA-tyg och det brukar jag vanligtvis vara emot (tycker det är lite trist när man ser på en gång vart det kommer ifrån av någon anledning) men den här gången får det vara.

Jag tycker gardinen i sig blev rätt bra faktiskt, men det grämer mig något väldigt att den blev för kort. Ni  tycker säker att den ser väldigt lång ut, och det är den också, men jag vill ha den så eftersom vi har en loftgång precis utanför och det är så jobbigt när grannarna kan se rakt in. Man kan ju tro att den här längden räcker, men när jag gick ut och tittade in tyckte jag att det var lite för bra insyn. 10-15 centimeter till vore bra. Jag får ta och sy om gardinen till en soffkudde och sy en ny, längre gardin. Hoppas bara att tyget räcker…. Sen ska det ju stå något på fönsterbrädan också, förslagsvis någon typ av växt så det inte blir så kalt. Hängde upp tre tavelramar också, fast de är utan innehåll än så länge. Dags att leta fina foton att sätta där!

Annonser

En reaktion på ”Gör om, gör rätt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s