Helgen i stugan

Så blev det helg efter den första jobbveckan. Jag åkte direkt till stugan efter mitt kvällsjourpass i fredags och träffade hjärtat och hans kompis som varit där under kvällen. Lyssnade på delar av Lalehs konsert på håll! Åh så skönt att vara tillbaka i stugan. Det ger ett speciellt lugn att komma dit.


I lördags var det kanonväder, sol och varmt. Och herregud vad det hade växt under veckan. Den där trädgården är i ständig förvandling, alltid något nytt att upptäcka. Det ska bli spännande nu under första året att vara med om allt för första gången. Vi har en del planer på hur vi ska ändra om i trädgården också så vi får se hur mycket vi hinner med. Blommor ska flyttas, en liten bit ny gräsmatta ska anläggas och ett redskapsskjul behöver flytta in (inför ombyggnaden av huset som kanske blir av nästa år). På eftermiddagen kom en gammal kursare förbi med sin nya pojkvän. Nåja, så gammal är hon väl egentligen inte men vi gick ihop på både Naprapathögskolan och sjuksköterskeutbildningen. Lite lustigt ändå. Det var hur som helst himla trevligt att ses, och de hade med sin en alldeles ljuvlig browniekaka till fikat. Och inga foton fick jag till. Aja baja. Får skärpa mig med kameran!

Idag har vi skördat plommon som jag ju la upp en bild på lite tidigare. Två liter fick vi ihop idag och då hade vi ändå plockat allt moget vi hittade under gårdagen. Tror det får bli några besök där nu till veckan för att plocka och sylta eller vad man nu gör med plommon. Hjärtat är inne på att göra vin. Är det någon som vet om det blir gott? Många plommon blir det i alla fall. Vi gav lite plommon till mamma och i utbyte fick vi alldeles nyuppgrävd potatis och nyplockad dill så när vi kom hem blev det supergod fisksoppa till middag. Hjärtat blandade i lite libbsticka från vår trädgård också.

Vi har också kokat rabarbersaft och gjort marmelad på krusbär, hallon och smultron. Pyssliga som få! Nu tar vi igen oss i soffan med en film och en skål med popcorn och laddar för en ny arbetsvecka.

Annonser

2 reaktioner på ”Helgen i stugan

  1. Tack så mycket själv för härligt fika! Vilken underbar oas ni har! Ser framemot att följa utvecklingen. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s