På slottet

I helgen bodde vi på slott, hjärtat och jag. Rånäs slott nånstans i Norrtäljetrakten. Himla najs hörrni. När vi kom fram parkerade vi droskan Yarvis och checkade in. Receptionisten förklarade att hon uppgradetat oss så att vi fått ett rum med bubbelbadkar. ”Hoppas ni tycker att det är okej.” Amenguvatrevligt. På rummet hittade jag något hysteriskt roligt.”Hej, jag ringer från rum 40. Det är så att jag fått drabbats av matförgiftning och skulle vilja beställa en karta Loperamid och en bal av ert allra mjukaste toalettpapper.” Eller? Vad kan man tänkas behöva ringa om från toaletten? Det var fantastiskt. Vi hade även en telefon i själva rummet.

Helgen började med afternoon tea. Jag höll på att smälla av vad mycket gott det fanns där, och så fint kakbordet var. Ni skulle ha fått se om jag inte känt mig så obekväm med att hala fram kameran och fota godsakerna. Vi satt i alla fall och mumsade i en och en halv timme. Sen var man hyfsat mätt. Efter kalaset hölls en liten visning av slottet. Vi fick veta lite om historien bakom slottet, och så pratade hon lite om spökena som sägs finnas där. Tur vi inte bodde på själva slottet då.. 

Egentligen hade vi tänkt gå ner till sjön och basta lite och sitta i badtunnan innan middagen, men tyvärr fick vi första sittningen redan 18.30. Jag har fortfarande proppmätt efter tebuffén när vi skulle sätta oss vid bordet. Det blev ju inte lättare av att det var en femrättersmiddag som väntade.. Det var gott, men lite ”för mycket” smaker. Man blev lite förvirrad när det smakade så mycket olika. Jag är lite ledsen att jag inte orkade smaka på ostbrickan som var sista rätten, för det hade antagligen varit himla gott. Men jag kunde inte förmå mig att stoppa en bit till i munnen. Galet mätt. Ändå var jag övertygad att jag skulle vara hungrig igen framemot 23. Det vore ju typiskt mig. Efter middagen spelade vi lite biljard och testade bubbelbadkaret. Tror ni jag var förvånad när jag vaknade på morgonen och fortfarande var mätt?

Ja men sen var det dags att äta igen, för naturligtvis serverades en fin frukostbuffé med plättar och färskpressad juice och annat smått och gott. När vi, återigen, var mätta tog vi en promenad ner vill vattnet i det fina solskenet, packade ihop våra grejer och rullade hemåt igen. Sen var jag helt slut hela dagen. Det tar på krafterna att vara slottsfru.

8 reaktioner på ”På slottet

  1. Ja, du kanske skämtar, men den där telefonen vid toaletten kan faktiskt komma väl till pass. Igår hade jag behövt den för då var toapapperet helt slut i badrummet och det är ju inte så klu att promenera ut med brallorna nere. Det hade varit behändigt att kunna ringa O faktiskt, för han hör aldrig när man ropar.
    Ser helt fantastiskt härligt ut på slottet (det andra också, inte bara toa-telefonen) och det gläder mig att det var god mat, för vi har fått ett slags presentkort på afternoon tea där i bröllopspresent, som vi fortfarande väntar på att utnyttja. Mums…

  2. Funderar… Ska man boka in oss där…och vovvarna hos Ulla-Britt…. Eller kanske på ett hundpensionat…. Har de hemsida??

  3. Pingback: Krusenbergs herrgård | lifebymanda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s