Batteribekymmer

Yarvis laddade ju ur totalt igår. Kastade in handduken, tackade för sig och gick i ide. Ganska snabbt förstod vi att det nog handlade om batteriet. Behövde starthjälp. Sagt och gjort. Kollegans snälla sambo kom ut och hjälpte  mig idag. Vi öppnade motorhuven och fann två små knappcellsbatterier som var helt slut. Mer behövs ju inte till en sån liten rackare som Yarvis.

Hur som helst, Yarvis vaknade snabbt ur vintersömnen. TACK för hjälpen! Sen var det bara att åka till mamma och ladda över natten i eluttaget. Jo tjena. Det gick ju inte alls nåt bra. Det gick inte att skruva loss de saker som skulle lossna för att man skulle kunna ladda batteriskrället. Kallt så in i norden var det också. Vi gick in i trapphuset och läste manualen för att inte tappa fingrarna i kylan,  men inte blev det nåt bättre av det. Jag körde runt i Salabacke nån kvart för att ladda lite åtminstone (vet inte om det hjälpte nåt alls) innan jag åkte hem igen och tänkte att vi får hoppas att den startar på lördag. Då ska vi ju åka rätt långt så den borde hinna ladda upp sig ganska bra. Sen ska vi ju hem igen på söndag. Och det blir varmare nu de närmaste dagarna. Jag har fått tid på verkstaden på tisdag klockan 7. Måtte den går igång när vi ska åka dit bara.. Hoppas vi slipper byta batteri, för det går på 1800 pickadoller har jag tagit reda på. Och själva servicen (den lilla i år) går också på 1800. Plus lamporna som måste bytas, men det hoppas jag inte blir alltför dyrt. Jaa du Yarvis, nästa år blir det motorvärmare om jag får bestämma!


9 reaktioner på ”Batteribekymmer

  1. Du kan ju kolla att det är fullt som en extra gardering.Ett batteri brukar ju hålla jättelänge.

  2. Manda,om du satsar pengar på att reparera det som behövs,när det behövs så kommer Yaris att hålla mycket längre än om du drar på det.

  3. Japp! En volvo 254 som va SÅ strävsam och snäll fick åka på skroten pga min spariver. När jag väl lät börja reparera den så brakade hela bilen!!! På Seat byts allt i tid! Kamrem,spindelled,bromsok. DYRT men nödvändigt!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s