Stackars Chappe

Chaplin lilla gubben har fått ögoninflammation. Vi upptäckte i måndags kväll att han var lite svullen kring ögat och kisade. Tänkte inte så mycket mer på det, men igår när jag kom hem såg jag att hans öga såg så konstigt grumligt ut. Ringde veterinären nu på morgonen och vi fick komma på en gång. Ögonskador och -sjukdomar kan bli allvarliga om man inte sätter in behandling i tid.
Finaste killen. Ledsen i ögat.
Sagt och gjort. Chaplin skulle alltså baxas in i buren vilket visade sig vara en inte helt enkel historia. Chaplin vägrade och buren visade sig dessutom vara trasig. Vi fick kränga på honom en sele (som han hatar) och bad mamma ta med sin bur i bilen. Det var en mycket olycklig kisse som kom ut i friska luften i morse. Livrädd och ivrigt jamande. Mattes famn tröstade lite, men allt var oerhört otäckt. När mamma kom kröp han tacksamt in i buren och fortsatte gråt-jama hela vägen till veterinären. Chaplin fick grönt medel i ögonen för att se så att det inte var någon skada på hornhinnan, han blev tempad, kollad i munnen och fick lymfkörtlarna undersökta. Hjärta och lungor fick sig också en koll. Lyckligtvis såg allt fint ut, utom just ögat då. Chaplin fick en högdos kortison som spruta i nacken och ska från och med imorgon käka kortisontabletter i 21 dagar. På tisdag blir det återbesök för att kolla så att behandlingen verkar ha effekt. Hela kalaset idag gick på 896 kronor och jag hoppas innerligt att återbesöket är lite billigare.
Chaplin tog en öl när han kom hem. Efter den där pärsen måste man få lite belöning. (Jag skojar naturligtvis, Chaplin dricker ingenting svagare än whiskey)
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s