Med magen full av bullar

Helgen tillbringades hos farmor utanför Sundsvall. Hjärtat och jag steg upp i ottan i fredags morse. Tåget gick 07.07. Frulle och kaffe någonstans mellan Gävle och Sandviken. Vi anlände till Sundsvall strax före 10. Nu skulle vi göra stan osäkra. Tanken var att hjärtat skulle få se Sundsvall innan vi blev hämtade av farbror för att åka till farmor. Nu har han lärt sig att Sundsvall har några gallerior som sitter ihop med varandra, där finns åtminstone tre blomsteraffärer, tre Baristacafeer (varav ett är testat av oss – gott te!), ett Casino som inte ser så flashigt ut som man skulle kunna föreställa sig och en väldigt hal backe innan man går genom gångtunneln från tågstationen. Klockan halv tolv träffade vi min vän som bor utanför Timrå på hennes lunchrast. Vi ses för sällan men när det väl blir av är det alltid lika trevligt. Halv två hade vi sett vad Sundsvall hade att erbjuda och ringde farbror-taxin som tog oss till lilla Sköle.

Farmor hade bullfatet redo. Nu inleddes det fikamaraton som skulle pågå ända till söndag kväll. Hos farmor fikar man ofta. Ungefär hela tiden. Resten av tiden klappar man antingen katter eller äter mat. Farmor är en hejare på att baka bullar och steka pannkakor. Mycket smör ska det vara. Kan tro att man bli mätt då… Som sagt, bullfaten avlöste varandra. Själv blev jag mer och mer lik en bulle. Åtminstone kändes det så. Farmor är rolig. Hon tycker om att lösa korsord och melodikrysset. Sen klappar hon katterna och kallar dem för ”sarmbubblor” och ”dosedubbar”. Däremellan hinner hon utfodra Sköles alla småfåglar och ekorrar – utanför köksfönstret är det svart i snön av alla solrosfrön hon kastar ut. Nu var det längesen hackspetten var på besök. Men skogsduvan dök upp för tredje dagen på raken.


Söt ekorre knaprar solrosfrön

Nu är vi hemma igen. Katterna är överlyckliga över de nya leksaksmössen vi köpte till dem i Sundsvall. Vi är tillbaka i verkligheten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s