Om katter

Med en katt med stort gosbehov kråmandes framför tangentbordet och mellan mina armar är det ganska svårt att skriva, men jag ger det en chans. Så länge fröken håller sig bredvid och inte på tangentbordet finns det hopp. Nu kommer nästa, en liten herre, och vill tassa på de svarta tangenterna. Jag säger åt honom att han får gå bakom datorn, men han vill inte lyssna på det örat. Livet med katter är underbart men ibland ganska påfrestande. Man kan få både spännande och obehagliga överraskningar när man minst anar det, men också många tillfällen till skratt. De hittar på så mycket.
Här är några charmiga bilder på vår svarta panter, Chaplin.


Chaplin och ölburken. Grabbkväll framför tv:n. Bira, bira bira. Bärs, bärs, bärs.


Okej Chaplin, lite för vulgärt..


Liten och smäcker. Passar perfekt i skokartongen!

Förra veckan köpte vi ett badkar. Det har stått i hallen i en vecka i väntan på installation. Katterna var överlyckliga. ”En helt ny leksak. Jättespännande! Och den har ett hål i botten där man kan peta ner bollar och andra grejer. Sen kan man hämta dem på golvet och göra samma sak igen.” Igår kom äntligen rörmokaren och badkaret har fått flytta in i badrummet. Återigen blev katterna alldeles till sig. ”En helt ny leksak, i badrummet! Kom, vi går på kanten, flera varv, och sen kryper vi in under och tittar.” På kvällen var det dags för invigning. Karet fylldes med vatten, och mest konstigt av allt: matte och husse. Katterna blev mycket fundersamma. ”Men vad gör ni? Är ni galna? Sitta i vatten? Och…framför allt, vad gör ni i vår leksak?”

Bosse var modigast. Han vågade sig till slut upp på badkarskanten där han satt och plirade med sina stora ögon. ”Där i skulle hajen trivas” såg han ut att tänka. När jag doppade hans svanstipp i vattnet såg han väldigt förvånad ut. Tassen vågade han dock inte doppa. Kisse höll sig på avstånd en lång stund, men sen tog nyfikenheten överhand och hon spanade på allt det blöta från handfatet. Chaplin var sjukt nyfiken, men allt var samtidigt väldigt läskigt. Med stora ögon och lång hals spanade han över badkarskanten på det som varit hans vän i en vecka. ”Jag trodde vi var polare, du vet ju att jag inte gillar vatten.” Malva och Mynta kollade in vidundret från hallen. De vågade inte gå in, dels för att det var läskigt men mest för Kisse satt i handfatet.

Tänk att samma badkar kan vara så otroligt spännande bara för att det byter plats eller för att det är fyllt med vatten. Det är samma sak om man flyttar på en möbel eller en blomma. Genast är hela gänget på plats för att undersöka. Alla förändringar, hur små de än må vara, är ett fantastiskt nytt äventyr. Det verkar spännande att vara katt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s